Witajcie Robaczki ♥
Chciałabym Wam dziś przedstawić przepis, tylko uwaga jest on niezwykle skomplikowany.
Sądzę, że osoby nie umiejące gotować powinny odpuścić sobie dalsze czytanie tego wpisu 😉
Żartuję!!!
Nie ma nic prostszego do przygotowania zarówno na wieczorną przekąską jak i szybką przystawkę dla gości
Potrzebne są nam 2 rzeczy:
-ciasto francuskie (Biedronka)
-szynka parmeńska (Biedronka)
Układamy szynkę na cieście i kroimy na paski grubości szynki.
Następnie zawijamy, dosłownie zakręcamy nasz pasek
I układamy na blasze
Pieczemy do zarumienienia ciasta.
Voila!
Mówię Wam – niebo w gębie 😉
Można tez pokroić w cieńsze paseczki i pozawijać w „ślimaczki”. Ja wolę tę wersję, mój mąż pierwszą
Prawda, że skomplikowane?
Do dzieła i dajcie znać jak wyszło
Pysznie wygląda;)
Madzia kochana :* Inspiracjo Ty moja
no proszę tak niewiele trzeba,a taka przyjemność 😀 pozdrawiam zapraszam do siebie sissi1910.blogspot.com
oj, uwielbiam!, albo kroję ciasto na takie paski wąskie, smaruję żółtkiem, posypuję solą ziołową i startym serem! Też dobre (jako dodatek np. do grilla;)
Wygląda bardzo apetycznie
Wygląda bardzo apetycznie
banalnie proste i hip hip hurra dla moaa, bo szukam właśnie weny na przyjęcie dla syna, a że jestem unieruchomiona przez rwę kulszową, ograniczam się do minimum. nawet sobie ostatnio ciasto francuskie kupiłam. osobiście oprócz szynki dodałabym tam jeszcze jakiś miks serowo (feta) – ziołowy/oliwkowy
Lucy, że do tej szynki byś dowaliła jeszcze mixa serowo ziołowo oliwkowego? Ale pyszne to wszystko być musi Kiedyś robiłam z użyciem ciasta french kieszonki z jabłkiem. Na słodko
na słodko to ja w lidlu się zaopatruję (półfrancuskie z czekoladą), a do szynki oliwki z serkiem jak najbardziej. albo ze szpinakiem zamiast oliwek
na słodko to ja w lidlu się zaopatruję (półfrancuskie z czekoladą), a do szynki oliwki z serkiem jak najbardziej. albo ze szpinakiem zamiast oliwek
banalnie proste i hip hip hurra dla moaa, bo szukam właśnie weny na przyjęcie dla syna, a że jestem unieruchomiona przez rwę kulszową, ograniczam się do minimum. nawet sobie ostatnio ciasto francuskie kupiłam. osobiście oprócz szynki dodałabym tam jeszcze jakiś miks serowo (feta) – ziołowy/oliwkowy
Takie danie to nawet ja bym chyba dała radę 😉
fajny pomysł na szybką przekąskę
dodaję do tego jeszcze mocarellę i jest mega pyszne!:)
Kurcze, jakie to skomplikowane…. ;P Konieczne muszę spróbować!
Wygląda przepysznie…ja bym wzbogaciła o jakiś sosik,cosik bo bym się bała że za suche.
Z ciastem francuskim można kombinować na milion sposobów, ale ten przepis nie wymaga ulepszeń Sama robię różne wersje, ale ta jest naszym numerem 1 aktualnie: -)
Dwuskładnikowe danie Wcale się nie dziwię, że nr one
Z ciastem francuskim można kombinować na milion sposobów, ale ten przepis nie wymaga ulepszeń Sama robię różne wersje, ale ta jest naszym numerem 1 aktualnie: -)
robię dokładnie tak samo, tylko do środka daję łososia i obtaczam w jajku i sezamie. PYCHA
robię dokładnie tak samo, tylko do środka daję łososia i obtaczam w jajku i sezamie. PYCHA
Wygląda apetycznie.
P.S. A ja dziś właśnie w biedronce szukałam szynki parmeńskiej i nie znalazłam
nieźle:)
pięknie wygląda, aż szkoda jeść:)
Mmmm… Uwielbiam !!! :))
pysznie i szybko- aaaam <3
Robię od dawna i polecam! Ciasto francuskie plus „coś” – boczek, szynka, mix kiełbaski startej z żółtym serem, owoce…Proste, szybkie i dobre:)
Robię od dawna i polecam! Ciasto francuskie plus „coś” – boczek, szynka, mix kiełbaski startej z żółtym serem, owoce…Proste, szybkie i dobre:)
mmm przepysznie wyglądają
http://ifeon.blogspot.com/
Rewelacja!
Zrobilam dzis i faktycznie super Wydawalo mi sie ze bedzie zbyt proste a jest pyszne
Dzięki za opinię, cieszę się, że smakowało Takie „przepisy” trzeba propagować 😉
Ojoj, oglądanie zdjęć jedzenia wieczorem zawsze kończy się dla mnie byciem głodną Wygląda super i inspirująco… no i ważne, że zrobienie nie zajmuje wieków! Z chęcią wypróbuję!
Właśnie kupiłam ciasto francuskie i szyneczkę…będzie dziś uczta.